< Попередня новина


Для працівників кадрових служб лісгоспів Житомирщини проведено семінар

З метою надання практичної та методичної допомоги спеціалістам з кадрової роботи державних лісогосподарських підприємств з питань дотримання законодавства з праці, питання застосування антикорупційного законодавства 22 серпня в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства було проведено інформаційно-консультативний семінар.
Учасників заходу привітала заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства з фінансово-економічних питань Яна Хрустальова: «Сучасні умови потребують постійної уваги до поліпшення роботи особового складу лісового господарства, підвищення їх культури і професійної грамотності. Кадрова робота має носити системний характер і бути спрямована на формування професійного і компетентного складу працівників державних лісогосподарських підприємств, оскільки від особистих і ділових якостей керівників та спеціалістів, їх загальноосвітнього та кваліфікаційного рівня, залежить якість виконання поставлених перед колективом завдань.»
Учасники семінару розглянули та обговорили актуальні питання застосування трудового законодавства, особливості застосування Закону України «Про відпустки», норм трудового законодавства у разі призову працівників на військову службу, роботу сезонних працівників, останніх змін чинного законодавства та інші актуальні питання роботи кадрової служби.
 
Семінар пройшов у форматі «запитання-відповідь», завдяки чому учасники мали можливість не лише отримати інформацію, а й обговорити її з колегами.
 
З особливостями виконання вимог Закону України «Про запобігання корупції»  та подання е-декларацій суб’єктами декларування відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції» присутніх ознайомив заступник начальника Міжрегіонального управління Нацдерслужби  у Вінницькій, Житомирській та Хмельницькій областях Володимир  Бражевський 
Найактуальнішу інформацію, яка розглядалася на Всеукраїнському семінарі з правових аспектів управління персоналом в галузі лісового господарства, який проходив на базі підприємств Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства, довела працівникам кадрових служб завідуючий сектором управління персоналом Леся Примаченко.
«Найбільшу частку в категорії працівників державної лісової охорони складають майстри і старші майстри лісу – 1217 осіб, лісничі і помічники лісничих -  251 особа, головні лісничі – 21 особа, -  зазначила вона. -  Частка працівників державної лісової охорони, які мають фахову освіту, складає  71 %. З них найвищий рівень фахової освіти у головних лісничих і лісничих з помічниками лісничих. На сьогодні у вищих навчальних закладах навчається 130 працівників державної лісової охорони. Відтак особливу увагу працівники кадрових служб мають звертати на відповідність кваліфікаційним вимогам кандидатів на посади керівних працівників і спеціалістів на підприємствах, їх фаховій освіті і стажу роботи.»
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ