< Попередня новина


Держлісгоспи Житомирщини запровадять додаткові протипожежні заходи

Нинішньої, складної за кліматичними умовами, весни головним завданням лісівників Житомирщини стало питання охорони лісів від пожеж. 
Відтак Держлісагентство визначило держлісгоспам організаційні протипожежні заходи, спрямовані на забезпечення належної охорони підвідомчих лісів. Серед першочергових -  активізувати алгоритм дій з підрозділами ДСНС в областях, органами державної влади та органами місцевого самоврядування щодо оперативного реагування і прибуття підрозділів місцевої пожежної охорони для гасіння великих лісових пожеж та ліквідації інших надзвичайних ситуацій. 
Крім того, лісогосподарські підприємства мають посилити роботу постійно діючих рейдових бригад шляхом залучення до їх складу додаткових осіб зі складу працівників державної лісової охорони та постійно проводити візуальний контроль за станом пожежної безпеки на землях, що межують з підвідомчими лісами, та лісовими масивами інших постійних лісокористувачів.
В лісгоспах влаштують додаткові протипожежні мінералізовані смуги у всіх пожежонебезпечних лісових насадженнях та навколо лісових масивів, які межують із торфовищами, сільськогосподарськими угіддями тощо; збільшать об’єктові резерви пально-мастильних матеріалів на випадок гасіння великих лісових пожеж.
Кожне підприємство має зясувати додаткову потребу у встановлені пожежних веж для розміщення на них камер відеоспостереження з урахуванням найкращого охоплення територій лісового фонду та подвійного перекриття зон спостереження.