< Попередня новина


Держлісгоспи Житомирщини готові взяти найактивнішу участь в реалізації ініціативи Президента України щодо масштабного заліснення

Про це повідомив начальник Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Сахнюк в ході наради, проведеної сьогодні в Житомирській ОДА.

 «Держлісагентством України напрацьована програма, виконання якої дозволить вже з цієї  осені включитися у реалізацію амбітного завдання Президента посадити в державі 1 мільярд дерев за 3 роки, - розповів він. -  Підприємства управління  вже нинішнього року збільшили площі лісових  розсадників, а відповідно і кількість вирощеного садивного матеріалу.

Лісівники  мають значні  виробничі  потужності   для виконання робіт  з вирощування садивного  матеріалу для садіння лісу  та за необхідності можуть в рази збільшити  обсяги його вирощування.

Щорічно підприємства управління створюють близько 6-7 тис.  га лісів. Проте це  - залісення зрубів.Виконання  цих робіт не підвищить  лісистість області. Нині ми вивчаємо питання використання усіх площ держлісфонду, де нині рілля,  сіножаті, галявини тощо.

Однак, для виконання завдання зі створення 1 мільйона гектарів лісів за 10 років – потрібні нові землі, на яких би можна було садити лісові культури.»
Лісівники сподіваються, що їх нададуть територіальні громади.

В лісгоспах на сьогодні немає вільних земель для збільшення площі лісів. Відтак територіальні громади Житомирщини мають зібрати перелік земель, які можна виділити під заліснення.

Житомирське обласне управління лісового  та мисливського господарства звернулося  до Головного управління Держгеокадастру у Житомирській області щодо наявності   в області  самозаліснених та придатних для створення нових  лісів   земельних  ділянок  державної  та  комунальної  власності  з метою їх  використання  в виконанні  завдань, передбачених  Указом  Президента  щодо   підвищення  лісистості  області.