< Попередня новина


Держлісагентство закликає громадян відмовитися від відвідування лісів у спекотну погоду у зв’язку зі зростанням кількості пожеж

Вона також зазначила, що  більшість пожеж  в екосистемах виникають через людський фактор: кинутий недопалок, непогашене багаття та ін. Лісові пожежі – це найбільше лихо для лісу. За лічені хвилини вони можуть знищити або пошкодити лісові насадження, що вирощувалися десятиріччями на сотнях, а інколи й тисячах гектарів. При цьому знищується не тільки лісова рослинність, гинуть також дикі тварини, птахи, комахи.

«Проблема пожеж є особливо актуальною для державних підприємств південного та східного регіонів, де лісові насадження виконують захисні функції і вимагають значного бюджетного фінансування», – зазначила Христина Юшкевич.

За участі працівників  державної лісової охорони, ДСНС  та правоохоронних органів регулярно проводяться лісові рейди з метою виявлення порушників, які не дотримуються вимог пожежної безпеки в лісах. Зокрема, на Закарпатті вживаються заходи з обмеження доступу транспорту в ліси. Ця робота проводиться переважно у лісових масивах, де найбільша ймовірність виникнення лісових пожеж.

З початку року відомчими протипожежними формуваннями ліквідовано 205 лісових пожеж на площі 125 гектарів. Державна лісова охорона продовжує здійснювати профілактичні організаційні заходи з метою запобігання виникненню лісових пожеж та оперативного їх гасіння.

Прес-служба Держлісагентства