< Попередня новина


Держлісагентство на шляху до діджиталізації

Державне агентство лісових ресурсів України працює в напрямку діджиталізації та повністю підтримує пропозиції Європейської Бізнес Асоціації стосовно концепції держави у смартфоні. Детальніше про це тут: bit.ly/2FRBi0E.
Зокрема, щодо запровадження загальнодержавного електронного реєстру лісорубних квитків та загальнодержавної системи електронного обліку деревини, обов’язкової для ведення всіма постійними лісокористувачами. Це сприятиме відкритості інформації, пов’язаної з лісовим господарством та зменшенню обігу незаконно заготовленої деревини.
Що вже зроблено Держлісагентством?
1. Повністю введена система електронного обліку деревини у лісогосподарських підприємствах, які входять до сфери управління відомства. А це 73% лісів України.
Однак, ще залишається "чорна діра" у 27%, де не відбувається биркування деревини.
2. На сайті Держлісагентства bit.ly/2S3RbbI оприлюднюються не лише лісорубні квитки на заготівлю деревини, а й можна:
- дізнатися про відтворення лісів
- перевірити легальність лісопродукції
- переглянути перелік виданих сертифікатів про походження лісо- та пиломатеріалів
- слідкувати за перебігом міжнародної сертифікації лісів
«Це перший крок до діджиталізації. Звичайно ще роботи багато. Держлісагентство працює у цьому напрямку разом з державним підприємством «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр». Для масштабної діджиталізації нам необхідна підтримка держави», - зазначив заступник Голови відомства Володимир Бондар.
Прес-служба Держлісагентства