< Попередня новина


"Чорних" лісорубів судитимуть на Житомирщині

Новоград-Волинською місцевою прокуратурою скеровано до суду  обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконної рубки дерев, скоєної жителями Рівненської області у Ємільчинському лісогосподарстві.
Троє жителів міста Сарни Рівненської області, за попередньою змовою, прибувши 9.10.2019 на автомобілі марки «MERCEDES-BENZ» на територію державного підприємства «Ємільчинське лісове господарство», незаконно, без спеціального дозволу (лісорубного квитка), за допомогою власних бензопил зрізали дерева породи дуб.
Далі, розкряжувавши дерева, завантажили 9 колод дуба до свого автомобіля для вивезення із лісництва та використання у власних потребах, чим заподіяли лісовому господарству шкоди майже на 40 тис грн. Виявила лісопорушників лісова охорона держлісгоспу. Вона і затримала їх на виїзді з лісового масиву.
Органи прокуратури, дотримуючись принципової позиції щодо злочинів у сфері лісокористування, у ході здійснення процесуального керівництва забезпечили оперативне, повне і неупереджене досудове розслідування.
Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 246 (незаконна рубка, перевезення лісу, вчинена за попередньою змовою групою осіб) КК України прийнято до провадження Ємільчинським районним судом.
Забезпечуючи публічне обвинувачення у суді, місцева прокуратура наполягатиме на максимальному покаранні за скоєне кримінальне правопорушення.
Санкцією зазначеної статті передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.