< Попередня новина


Бухгалтери та економісти вивчали шляхи підвищення ефективності економічної діяльності підприємств

Питання економічної ефективності діяльності підприємств в умовах збільшення податкового навантаження та цінової політики, що склалася на ринку лісоматеріалів у нинішньому році, розглянули вчора головні бухгалтери та головні економісти підвідомчих лісогосподарських підприємств та установи під час семінару-навчання, яке пройшло в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
В ході заходу його учасники обговорили  шляхи адаптації підприємств до мінливих умов ринкових відносин з метою підвищення конкурентоспроможності і фінансової стійкості. Серед конкретних кроків -  оптимізація витрат на 1 кубічний метр заготівлі деревини, раціональне використання основних засобів державних підприємств та інше.
«Позаяк стабільність фінансово-економічного стану підприємства визначає його здатність до гнучкого реагування на вплив зовнішніх чинників, - то для попередження виникнення кризових явищ на підприємстві потрібно постійно здійснювати моніторинг фінансово-економічного стану підприємства та вживати превентивних заходів,» -  наголосила заступник начальника управління  з фінансово-економічних питань Яна Хрустальова.