< Попередня новина


Активна фаза пожежонебезпечного періоду: як змінилася статистика у порівнянні з 2020 роком

Літо - це не тільки сезон відпусток, пікніків і відпочинку на свіжому повітрі. Літо - це також активна фаза пожежонебезпечного періоду. Спека і людський фактор - головні чинники виникнення вогню в лісі.

Проте цьогорічна статистика говорить про позитивну динаміку: станом на сьогодні від початку року виявлено 179 пожеж загальною площею 78 га. У 2020 році за аналогічний проміжок часу було виявлено 1627 пожеж загальною площею 44389 га.

Голова Держлісагентства Юрій Болоховець: "Ми вже завершили масштабні протипожежні навчання, але і далі продовжуємо перевіряти власні потужності. Важливо, щоб у випадку виникнення вогню пожежна техніка оперативно змогла доїхати в кожний лісовий масив".

Всі начальники управлінь, керівники підприємств, установ і організацій безпосереднього підпорядкування Державному агентству лісових ресурсів України мають виконати ряд завдань:

    проаналізувати матеріали перевірок лісгоспів на розширених нарадах та в стислі терміни усунути виявлені недоліки;
    внести пропозиції облдержадміністраціям щодо прийняття рішень про посилення охорони лісів від пожеж;
    вжити невідкладних заходів щодо приведення приміщень ЛПС та пунктів зосередження пожежного інвентаря до належного стану, їх укомплектування необхідною технікою, засобами пожежогасіння та зв‘язку відповідно до нормативів, забезпечити здійснення інженерно-технічних робіт, передбачених проєктами лісовпорядкування або проєктами протипожежних заходів;
    забезпечити у повному обсязі влаштування мінералізованих смуг та догляд за ними навколо хвойних молодняків і середньовікових насаджень, що прилягають до населених пунктів, доріг, місць відпочинку, та навколо лісових масивів, які межують із сільгоспугіддями та іншими об’єктами підвищеної небезпеки;
    створити в пунктах зосередження пожежного інвентарю, оснащених пожежними автомобілями, лісопожежні станції першого типу та укомплектувати їх особовим складом і засобами пожежогасіння відповідно до встановлених нормативів.