< Попередня новина


Аби не допустити пожеж у лісі

 
29 лісових пожежних станцій, котрі обладнані в державних лісогосподарських підприємствах області, повністю  готові до оперативного реагування на виникнення загорянь у лісових масивах. Про це сьогодні повідомив заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн в ході виробничої наради.
Окрім того, лісгоспи у своєму розпорядженні мають 177 одиниць пожежної та пристосованої техніки, 6 безпілотних літальних апаратів, 1273 ранцевих оприскувачів,  244 радіостанції, 151 трактор з ґрунтообробним обладнанням, 202 мотопомпи, тощо. Напередодні відповідальні працівники перевірили технічний стан усієї техніки, щоб упевнитись, що в разі необхідності вона не підведе.
На сьогодні 77 пожежно-спостережних веж  обладнані 48 телевізійними системами спостереження. Ця новітня техніка допомагає оперативно виявляти лісові пожежі на ранніх стадіях, точно визначати її координати, а відтак і швидко локалізовувати та ліквідовувати, поки вогонь на завдав значної школи лісу. 
В лісгоспах проведено і всі необхідні профілактичні заходи, як то влаштування та догляд за мінералізованими смугами.
Позаяк в разі встановлення  в лісах 5-го класу пожежної небезпеки відвідування населенням лісів та в’їзд до них транспортних засобів заборонено – лісівники перекрили і всі позапланові дороги.
Найближчим часом лісівники та рятувальники проведуть спільне пожежно-тактичне навчання з організації гасіння лісової (торф’яної) пожежі та ліквідації надзвичайної ситуації, спричиненої лісовими пожежами.
Лісівники вчергове звертаються до мешканців області та всіх, хто з будь-яких причин збирається завітати до лісових масивів, із застереженням неухильно дотримуватися Правих пожежної безпеки в лісах України, аби не завдати шкоди зеленим насадженням та тваринам, котрі там мешкають. 
Не варто забувати і про те, що окрім екологічних, лісові пожежі завдають значних економічних втрат як лісогосподарському підприємству, так і державі в цілому.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ