< Попередня новина


20-й ювілейний конкурс вальників лісу проведено на Житомирщині

Цьогоріч гостей з усіх держлісгоспів області зустрічали в Народицькому спецлісгоспі. Там господарі підготували конкурсні майданчики, на яких лісоруби змогли продемонструвати свою професійну майстерність у звалюванні дерев, обрізуванні гілок, розпилюванні комбінованим різом, в пилянні на точність тощо.

Попри сильний дощ лише з нетривалими перервами, від традицій цьогоріч не відійшли ні на крок. Адже змагання ці настільки давні та видовищні, що лісоруби прибувають на них мало не сімями. В усякому разі дітей, котрі приїздять повболівати за своїх батьків з кожним роком все більшає. І не дивно, бо ж лісова галузь завжди славилася своїми династіями.

Неодноразовий переможець конкурсу Валентин Хоменко зі Словенчанського лісгоспу, в цьому році прибув на перегони з двома синами: Іваном, який на таких змаганнях не вперше, та Максимом. Хлопці ще не визначилися, чи оберуть професію батька, проте вже вчаться у нього наполегливості, витривалості та вмінню перемагати.

«Майже символічно, що перемогу в 20-у конкурсі виборов учасник під номером 20 – представник Житомирського військового лісгоспу, Олександр Костюшко,» - каже перший заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн, вручаючи найвправнішим лісорубам дипломи та цінні подарунки .

ІІ та ІІІ місця посіли лісівники з Новоград-Волинського та Словечанського лісгоспів.