< Попередня новина


В лісопереробний комплекс Коростенського лісгоспу «вдихнули» нове життя

Бачити перспективу в кожній справі та працювати однією командою  - такі орієнтири ставить перед своїм колективом Володимир Бадзян, директор державного підприємства  «Коростенське лісомисливське господарство».
«Я один без вас – нічого не зроблю, - не втомлюється він повторювати своїм підлеглим, отож маєте усвідомити, що робота кожного – вкрай важлива, кожна дрібниця має вагу. І від того, наскільки добросовісно працюватиме кожен працівник, залежить загальний успіх.»
Лісопереробний комплекс цього підприємства  за останніх 10 років перебував то у стані занепаду то на межі закриття. Проте впродовж останніх двох років його все ж зуміли «реанімувати». Ініціював ці перетворення  начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський.
В кінці минулого року підприємство придбало та запустило в роботу новітню потужну та ефективну  лінію з переробки деревини. Таким чином створили  22 нових робочих місця. Сьогодні  комплекс   працює  в дві зміни, дає роботу  40 особам. 
В місяць тут переробляють 1,5 тисячі кубічних метрів деревини. На обрізні і необрізні пиломатеріали та заготовки для європіддонів, які виготовляють тут, попит є постійно, адже вся вона – високої якості. Позаяк вітчизняний покупець не в змозі викупити всю продукцію переробки, то значна її  частина сьогодні йде на експорт. Так лісгосп заробляє гроші, так потрібні на лісовідновлення, охорону лісу та розвиток підприємства.
«Ми навчали кожного працівника, - згадує начальник лісокомплексу Іван Захарчук. – Той, хто не розуміє,  що робота на кшталт «аби день до вечора»  тут не проходить,  що кожен насамперед має  чітко і добросовісно виконувати свої обов’язки, дбати про збереження обладнання та майна, - на підприємстві, як правило, не приживається.»
Окрім встановлення нового обладнання тут провели ще й реконструкцію усіх виробничих та побутових приміщень: замінили вікна, утеплили фасади,  відремонтували підлоги,  встановили меблі тощо.
Тепер працівники мають достойну заробітну плату, комфортні умови праці,  але керівник весь час застерігає їх від пасивності:  ні в якому разі не маємо права сказати собі: хай буде, як є, аби не гірше.  Хочемо кращого життя – отож щодня мусимо працювати-працювати-працювати…
Креативно підійшли і до зовнішнього вигляду будівель: тепер всі вони мають однакові фасади.
А в найближчих планах реконструкція котельні, ремонт доріг та відновлення роботи їдальні. 
Загалом господарський підхід тут відчувається усюди: на територію лісопереробного комплексу сьогодні не тільки не заїде жоден сторонній транспорт, а й навіть не зайде ніхто без спеціальної перепустки. Всі переміщення через прохідну фіксує відеокамера.  Аби порядок був у всьому, тут встановили автоматизовану систему контролю пропуску та робочого часу.  Тепер майстрам  не потрібно фіксувати та обліковувати робочий час кожного працівника – все це робить спеціальна програма.
Є і зовсім цікаві речі: у вхідних  дверях, що ведуть в цехи: велике дзеркало. «Це, - багатозначно посміхається керівник лісгоспу, -  щоб кожен, хто йде стати до роботи, мав можливість заглянути сам собі у вічі…»
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ