< Попередня новина


На Житомирщині попереджено випадок браньєрства

Невдалою виявилася спроба браконьєрського полювання для двох житомирян – здійснити задумане їм завадила державна  лісова охорона разом з єгерською службою та поліцією.
О першій годині ночі районному мисливствознавцю Житомирського лісгоспу надійшло повідомлення від єгерів ТОВ «Яструб-2008» про те, що в угіддях товариства поблизу населеного пункту  Катеринівка Житомирського району помічено підозрілий автомобіль.
Мисливствознавець відразу ж викликав оперативно-чергову групу Житомирського районного відділення поліції  та разом з директором та головним мисливствознавцем  вищезазначеного товариства виїхали на місце події.
Після нетривалої погоні  втікачів було затримано. Ними виявилися два жителі обласного центру, а третій зумів втекти та зачинитися в одному із будинків села Катеринівка.
Чоловіки мали при собі зібрану та розчохлену нарізну зброю з глушниками та приладами нічного бачення.
На порушників складено адміністративний протокол про полювання без належного дозволу, у заборонений час та із застосуванням заборонених знарядь. 
Зброю у зловмисників вилучено,  за порушення законодавства їм загрожує штраф у розмірі до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.
Наталія Горай, прес-служба Житомирського ОУЛМГ